MBSR

 

Hvad er MBSR


John Kabat-Zin er professor i medicin, forfatter, forsker og har skabt MBSR programmet.

"Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) er et interventionsprogram udviklet af Jon Kabat-Zinn ved Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, i USA.


Det er et videnskabeligt dokumenteret virkningsfuldt program, der anvender intensiv træning i mindfulness til forbedring af helbred og livskvalitet, herunder effektiv håndtering af symptomer på stress, smerter, angst og depression, hos syge og raske personer. Metoden bruges til at arbejde med opmærksomheden – til at forholde sig til de tanker og følelser, der dukker op med en kærlig og accepterende opmærksomhed, også selv om det er tanker, man egentlig ikke har lyst til at have. På den måde kan man træne sig selv i at være fuldt til stede i nuet, samtidig med at man kan arbejde med sine reaktionsmønstre og sin vanetænkning. I MBSR-programmet er meditationsteknikker og simple fysiske yoga-øvelser taget ud af deres oprindelige religiøse kontekst og tilpasset til mennesker i en vestlig kultur.


I modsætning til mange af de andre tilgængelige tilbud om mindfulness-kurser, så er MBSR-programmet, underlagt internationale videnskabelige standarder for kvalificeret undervisning. Der er videnskabelig dokumentation for, at mentalt helbred kan trænes i lighed med det fysiske helbred, og at mindfulness kan bruges som teknik. Det er afgørende, at det gøres på et seriøst fundament, og MBSR-kurser varetages af veluddannede fagfolk, der lever op til de internationale standarder for MBSR-undervisning"


Kilde: mindfulness.au.dk 


Artikel der vedrører vigtigheden i at vælge det rette kursus og ikke mindst den rette instruktør. Læs mere her.


Oversigt over uddannede MBSR lærer uddannet ved Dansk Center for Mindfulness Århus universitet. Læs mere her.


MBSR lærer mindfulness foreningen. Læs mere her.


Arbejder efter mindfulness foreningens etiske regler. Læs mere her.